Introductie.

Velen kunnen zich wellicht nog de site van Joep Jeager heugen, welke gericht was op de T3. Het was een site die zich niet richtte op de technische ins en outs van de T3, maar meer op het plezier dat je aan het rijden in een T3 kunt beleven. Helaas is Joep enige jaren terug gestopt met deze site en is er eigenlijk nooit meer een dergelijke site opgezet voor de Nederlandse T3 liefhebbers.

In Nederland is er voor de VW bus liefhebber natuurlijk de VW Bus Club Nederland, welke open staat voor alle typen VW bus, ongeacht staat, leeftijd of type. Het is me echter opgevallen dat je als T3 liefhebber toch geneigd bent om op evenementen eerder naar een collega T3 rijder te stappen en een praatje te maken, dan naar mensen met een ander type bus. Dit is niet omdat je geen interesse hebt in die andere typen VW bus, maar omdat je met mensen die hetzelfde type VW bus rijden toch makkelijker ervaringen uitwisselt.

Op het Internet is er voor de Nederlandse T4 rijder al langere tijd een echte eigen site in de vorm van www.weetjewel.com. Voor de T2 rijder is er sinds enige tijd ook een aparte club waar hij terecht kan. De T3 liefhebber valt eigenlijk een beetje buiten de boot en heeft eigenlijk geen echte site waar hij andere T3 liefhebbers tegenkomt. Ik hoop door het terugbrengen van een echte T3 site een leuke aanvulling te kunnen geven op het Nederlandstalige gebied van het Internet.

VW T3 doka rijdt weg van parkeerplaats

Foto: Steven Verbeek

Het is niet de bedoeling om een site op te zetten met alle technische ins en outs van de T3, daar zijn al diverse goede sites voor te vinden op het Internet. Ik wil het op deze site laten draaien om het plezier en de liefhebberij rondom de T3 in al haar uitvoeringen. Het moet een site voor en door T3 liefhebbers worden. Je kunt als bezoeker dus ook bijdragen aan het welslagen van deze site. Je kunt bijvoorbeeld jouw bus op laten nemen in de fotogalerij van bezoekers, een verhaal schrijven over een leuke ervaring die je hebt gehad met jouw T3 (en dit kan van alles zijn) of een technische tip delen. Als je een bijdrage hebt voor deze site, geneer je dan niet en neem gewoon contact met me op.

Ik wens je veel plezier bij het bekijken van deze nieuwe site en hoop je graag weer snel terug te zien.

Erik.