De verschillende uitvoeringen van de VW T3.

Op deze pagina vindt je een beknopt overzicht van de uitvoeringen waarin de T3 leverbaar is geweest.

Natuurlijk is onderstaande lijst niet geheel compleet. Er bestaan nog meer speciale uitvoeringen, of ontwerpstudies, van de T3 maar het overzicht is alleen bedoeld om een globaal beeld van de verschillende types van de T3 te geven.

Er zullen uiteraard nog maar weinig bussen overgebleven zijn in hun originele uitvoering. Als een bus na zijn leven als bedrijfsbus al terecht kwam bij een liefhebber werd deze toch vaak naar eigen smaak aangepast en aangekleed. De T3 leent zich ook erg goed voor een camperombouw en veel originele bussen zijn dan ook eigenhandig tot camper omgebouwd.

VW T3 gesloten bestelbus lichtgrijs

Gesloten bestelbus

De gesloten bestelbus met enkele cabine beschikt over een laadruimte van 5,7 m³. In Nederland zijn veel gesloten bestelbussen door de importeur omgebouwd tot dubbelcabine bussen.

De gesloten bestelbus was ook leverbaar met vast hoogdak.

VW T3 kombi met banken

Kombi

De kombi vormt een kruising tussen een bestelbus en een personenbus. Hij biedt plaats aan zeven tot negen personen maar als de achterste twee banken uitgenomen worden beschikt de bus over een kale laadruimte van 5,7 m³.

De kombi was ook leverbaar met verhoogd dak.

VW T3 enkelcabine pickup blauw met zwaailamp

Pick-up met enkele cabine

De enkelcabine pick-up biedt plaats aan twee tot drie personen en beschikt over een open laadbak van 4,7 m² met daaronder een afsluitbare bergruimte van ongeveer 1 m³.

Optioneel kon de pick-up geleverd worden met een kunststof huif.

De enkelcabine pick-up was ook leverbaar met een verbrede houten laadbak.

Pick-up met dubbele cabine

De dubbelcabine pick-up biedt plaats aan twee tot zes personen en beschikt over een open laadbak van 3,2 m² met daaronder een afsluitbare bergruimte. Ook onder de achterbank in de dubbele cabine bevindt zich een bergruimte. Optioneel kon de pick-up geleverd worden met een kunststof huif.

VW T3 Caravelle twotone blauw personenbus

Caravelle

De Caravelle was de personenbus uitvoering van de T3. De bus bood plaats aan 7, 8 of 9 personen. Er waren enkele verschillende uitvoeringen welke onderling verschilden in uitrustig. Zo was er bijvoorbeeld een simpele versie leverbaar met kunstlederen bekleding op de zittingen maar ook een versie met luxe pluche bekleding.

VW T3 Caravelle Carat rode luxe personenbus

Caravelle Carat

De Caravelle Carat was de “top of the range” uitvoering van de Caravelle. Deze bus was standaard zeer luxe uitgerust met o.a. metallic lak, LM velgen enz.

VW T3 multivan blauw

Multivan

De multivan is een vrijetijdsvoertuig, en is een kruising tussen een personenbus en een camper. Optioneel kon deze bus geleverd worden met een hefdak. De multivan is officieel niet leverbaar geweest in Nederland.

VW T3 Westfalia camper

Camper

De T3 is ook leverbaar geweest als originele fabriekscamper. Er zijn verschillende uitvoeringen, waarvan de bekendste uitvoeringen door Westfalia zijn gemaakt. Originele campers zijn erg waardevast in tegenstelling tot zelfbouw campers.

VW T3 WhiteStar speciale multivan editie

WhiteStar / BlueStar / LLE

De WhiteStar en BlueStar zijn bijzondere uitvoeringen van de T3. Het zijn luxe bussen met een multivan inrichting. Zoals de naam al doet vermoeden zijn deze bussen geleverd in witte en metallic blauwe uitvoering. Aan het einde van de productie is er nog een speciale editie uitgebracht, de LLE. Deze had ook het BlueStar interieur maar was leverbaar in donkerblauw of felrood. Van de LLE zijn er precies 2500 gemaakt.

VW T3 TriStar Syncro 4x4 dubbelcabine pickup

TriStar / Jagdwagen

De TriStar en de Jagdwagen waren beiden zeer luxe uitgevoerde Syncro dubbelcabines pick-up’s. originele exemplaren van deze twee uitvoeringen zijn tegenwoordig zeer zeldzaam. Op naaststaande foto staat een TriStar afgebeeld.

Natuurlijk is bovenstaande lijst niet geheel compleet. Er bestaan nog meer speciale uitvoeringen van de T3, of ontwerpstudies daarvan, maar bovenstaand overzicht is alleen bedoeld om een globaal beeld van de verschillende types van de T3 te geven.